Στα πυρά που δέχεται για τις εργασίες που γίνονται στην Ακρόπολη, απάντησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Εξήγησε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε τσιμέντο, αλλά τεχνητός λίθος με περιεκτικότητα τσιμέντου μόλις 12%.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Πολιτισμού είπε ότι, με τις εργασίες αυτές, διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΕΑ στην Ακρόπολη, προστατεύεται ο Ιερός Βράχος, ενώ το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και αφαιρείται εύκολα.

Τόνισε επίσης, ότι πρόκειται για υλικό διεθνώς αναγνωρισμένο που χρησιμοποιείται στις αναστηλώσεις πλήθους μνημείων παγκοσμίως, ενώ η παρέμβαση γίνεται με βάση τη μελέτη του καθηγητή του Πολυτεχνείου, Μανόλη Κορρέ.

Επίσης, μιλώντας στο MEGA, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι οι διάδρομοι με σκυρόδεμα πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1960 για τους επισκέπτες.

«Υπάρχει επισκευαστική φάση με σκυρόδεμα και τσιμέντο το 1978. Αυτό έγινε για να διευκολυνθεί ο επισκέπτης, όχι τα ΑΜΕΑ, εξαιτίας της ολισθηρότητας του βράχου. Αυτά τα τσιμέντα εφθάρησαν, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχή ατυχήματα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η αποκατάσταση της οδού των Παναθηναίων. Το έργο είναι σε εξέλιξη. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι εργοταξιακές. Τα μνημεία της Ακρόπολης αναστυλώνονται δεκαετίες τώρα, με ευθύνη όχι απλώς του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης».

Προηγούμενο άρθροΓεραπετρίτης: «Εν καιρώ η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο με έως 65% επιχορήγηση για τη μετάβαση από το πετρέλαιο – Οι δικαιούχοι